Italská pečeně
Suroviny
- 800 g Hovězí libové
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Sádlo škvařené
 - 120 g Zelenina kořenová
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 dl Víno červené
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 127 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 135.4 mg
 - Draslík 807.3 mg
 - Vláknina 2681.1 mg
 - Vitamín A 2681.1 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naklepeme očištěné maso, osolíme, okořeníme a v horkém sádle prudce opečeme ze všech stran.
 - 
                                2
Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření a vše osmahneme, vložíme do trouby a za občasného podlévání horkou vodou upečeme do měkka.
 - 
                                3
Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme znovu troškou vody, přidáme červené víno, sójovou omáčku, rajský protlak a citrónovou šťávu.
 - 
                                4
Povaříme a hotovou šťávu přecedíme na maso.