Brokolicová pánev s mrkví
Suroviny
- 1000 g Brokolice
 - 100 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 750 g Mrkev kořen
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 3 kávová lžička Mandle plátky
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Bageta
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 5 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1041 kcal
 - Sacharidy 176 g
 - Tuky 441 g
 - Sodík 2256 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 159 g
 - Cholesterol 28.4 mg
 - Draslík 1184.4 mg
 - Vláknina 36358.4 mg
 - Vitamín A 36358.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 223.6 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky a spolu s oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkví osmahneme na teflonové pánvi bez tuku. Přidáme 5 lžic vody a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom zeleninu vyjmeme z pánve.
 - 
                                2
Nivu nadrobno nakrájíme a necháme rozpustit v zeleninové šťávě na pánvi. Vmícháme mléko, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
 - 
                                3
Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, vložíme zpět zeleninu a prohřejeme. Nakonec pokrm posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky.
 - 
                                4
Podáváme s bagetou.