Špagety s kaviárovou smetanou
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
 - 250 g Špagety, Makarony
 - 100 g Kaviár
 - 125 ml Víno bílé
 - 240 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 0.09 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 828 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 188.3 mg
 - Draslík 557.2 mg
 - Vláknina 4176.3 mg
 - Vitamín A 4176.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Podlijeme vínem a krátce povaříme. Opatrně vmícháme obě smetany a zvolna vaříme do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Špagety uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a promícháme s omáčkou a kaviárem. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.