Betelové listy s pikantní nádivkou
Suroviny
- 150 g Vepřové maso mleté
 - 1 ks Ořechy burské pražené
 - 1 ks Zázvor celý
 - 4 ks Šalotka
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Limetka
 - 2 ks Omáčka rybí
 - 2 ks Olej arašídový (podzemnicový)
 - 16 ks Betelové listy
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 cl Garnát obecný
 - 2 polévková lžíce Cukr palmový
 - 1 polévková lžíce Tamarindové pyré
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3017 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 291 g
 - Sodík 412 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 64.3 mg
 - Draslík 1949.2 mg
 - Vláknina 11810 mg
 - Vitamín A 11810 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.4 mg
 - Vitamín E 39.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi wok rozpálíme olej a restujeme v něm šalotku a česnek dozlatova. Poté přidáme maso (podle chuti mleté vepřové nebo kuřecí) a smažíme doběla. Dále přidáme rybí omáčku, tamarindové pyré, garnáty (1 polévkovou lžíci nasekaných sušených garnátů) a palmový cukr. Vše dusíme, dokud směs není lepkavá a nezhnědne. Nakonec vmícháme zázvor, chilli papričky - najemno nasekané, opražené, najemno nasekané burské oříšky a lístky koriandru.
 - 
                                2
Betelové listy připravíme na talíř, na každý dáme lžicí porci směsi.
 - 
                                3
Podáváme s měsíčky limetek - kvůli jejich šťávě, kterou každou porci dochutíme.