Pálivé sladkokyselé nudle s garnáty
Suroviny
- 100 g Vepřové maso mleté
 - 200 g Nudle z fazolí mungo
 - 2 ks Rajčata
 - 8 ks Garnát obecný
 - 2 ks Šalotka
 - 4 ks Chilli paprička
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 22.1 mg
 - Draslík 524.2 mg
 - Vláknina 3555 mg
 - Vitamín A 3555 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve namočíme asi na 10 minut nudlové zámotky do horké vody, aby změkly. Potom slijeme vodu a nudle nastříháme nůžkami na menší kousky.
 - 
                                2
Ve vařící vodě vaříme asi 2 minuty mleté maso a vařečkou co nejvíce maso rozdrobíme. Vodu slijeme.
 - 
                                3
V pánvi WOK rozpálíme olej a hodíme do něj všechny suroviny dle receptu (mimo jiné garnáty musí být vyloupané a vařené, nakládaný česnek nasekáme na kolečka, asijskou šalotku nakrájíme na kolečka, chilli papričky nakrájíme na tenké proužky, rajská jablíčka zbavená jadérek nakrájená na měsíčky) s výjimkou lístků bazalky a koriandru. Asi 1-2 minuty stále mícháme a restujeme. Potom přisypeme lístky aromatických bylin, zamícháme a podáváme.