Páj s masem a mrkví
Suroviny
- 450 g Hovězí maso mleté
 - 700 g Brambory
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 3 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 187 g
 - Sodík 518 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 82.2 mg
 - Draslík 1249 mg
 - Vláknina 14625.2 mg
 - Vitamín A 14625.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme očištěnou mrkev, zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a šťouchadlem dobře rozmačkáme. Přimícháme máslo, mléko a posekanou petrželku. Dobře kaši promícháme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme mleté maso a restujeme. Jakmile se maso rozdrobí, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, pokrájený řapíkatý celer, posekanou petrželku a zakápneme worcesterem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Na mírném ohni vaříme 25 minut.
 - 
                                3
Směs z pánve vlijeme do pekáčku a z mísy vyklopíme brambory s mrkví. Stěrkou kaši dobře rozetřeme po celé ploše pekáčku. Pečeme při vyšší teplotě 45 minut.
 - 
                                4
Podáváme jako samostatný chod.