Kuřecí maso zapečené v bramborových lodičkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 803 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 72.4 mg
 - Draslík 1022.9 mg
 - Vláknina 17688 mg
 - Vitamín A 17688 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velké, podlouhlé brambory uvaříme téměř doměkka, necháme vychladnout a vnitřky vydlabeme tak, aby brambory vypadaly jako loďky.
 - 
                                2
Omyté kuřecí maso a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, mírně orestujeme na olivovém oleji a necháme vychladnout. Přidáme nasekané olivy, fazole, nastrouhaný sýr a nasekanou petržel. Vše dobře promícháme a podle chuti osolíme.
 - 
                                3
Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme je do vymaštěné zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 1 hodinu.