Sarajevská čorba
Suroviny
- 300 g Telecí plec
 - 50 g Okra - Ibišek jedlý
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Citrony
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Petržel kořen
 - 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 390 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 258.1 mg
 - Draslík 402.9 mg
 - Vláknina 7453 mg
 - Vitamín A 7453 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si telecí maso nakrájené na kousky a nadrobno nakrájenou petržel, mrkev a cibuli. Vše orestujeme v hrnci dozlatova na rozpáleném oleji, poprášíme moukou, promícháme a zalijeme asi 2 l vody, osolíme, opepříme a dále vaříme.
 - 
                                2
Během vaření přidáme okru (plody ibišku jedlého), kterou jsme předem uvařili ve vodě.
 - 
                                3
Čorbu s okrou vaříme ještě 1 hodinu, potom odstavíme a přidáme pro zjemnění smetanu se žloutky a citronovou šťávu.
 - 
                                6
 - 
                                7