Caesarův salát
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 ks Salát římský
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Sardelové řezy
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 plátek Chléb toastový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 10 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 3215 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 147.7 mg
 - Draslík 770.9 mg
 - Vláknina 8250.3 mg
 - Vitamín A 8250.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salát očistíme, opláchneme a větší listy natrháme na menší kousky. Z toastů odkrojíme kůrku a střídky nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme máslo a kostky toastů dozlatova opečeme na tzv. krutony. Po opečení je odložíme stranou a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Oloupeme česnek, pokrájíme ho nahrubo a se sardelemi, vejcem, citronovou šťávou, hořčicí a worcesterskou omáčkou dáme do mixéru.
 - 
                                4
Suroviny mixujeme na nižší stupeň a postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne dresink. Osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Salát dáme do mísy, promícháme s dresinkem, ozdobíme krutony a posypeme strouhaným parmezánem.