Ravioli plněné ricottou s pečenými rajčaty
Suroviny
- 5 g Bazalka
 - 20 g Sůl
 - 250 g Sýr Ricotta
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 25 g Sýr Parmezán
 - 200 g Rajčata
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 80 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 špetka Pomerančová kůra
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 2163 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 220.1 mg
 - Draslík 555.1 mg
 - Vláknina 10750.9 mg
 - Vitamín A 10750.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na proužky nakrájíme fenykl. Najemno nasekáme cibuli a společně s troškou oleje a vody necháme zesklovatět. Přidáme fenykl, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut, občas podlijeme vodou. Přidáme lístky tymiánu a necháme vychladnout. Krém rozmixujeme, přidáme ricottu, žloutek, parmezán, pomerančovou kůru.
 - 
                                2
Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Na dlouhý proužek těsta dáme náplň a podélně přeložíme a nakrájíme na čtverečky — ravioli.
 - 
                                3
Do zapékací misky vložíme celá rajčata ochucená rozmáčknutými dílky česneku, olejem, solí, bazalkou a opečeme 20 minut v troubě na 200 °C. Ravioli uvaříme v osolené vodě. Ochutíme rajčaty.