Jehněčí roláda se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 409 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 115 mg
 - Draslík 325.4 mg
 - Vláknina 6331.3 mg
 - Vitamín A 6331.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1203.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso nařízneme, rozevřeme a naklepeme, aby vznikla dostatečná plocha na naplnění. Maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Na pánvi osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hrst posekaného kopru a rozmrzlý špenát a všechno chvíli restujeme. Nakonec přisypeme nastrouhaný sýr a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se sýr nerozteče. Osolíme, opepříme a vzniklou náplň rozprostřeme na jehněčí maso, zabalíme a převážeme provázkem nebo použijeme potravinářskou síťku na zpevnění rolády.
 - 
                                3
Pečeme asi 45 minut až se vytvoří kůrka. Necháme vychladnout, aby šla roláda dobře nakrájet. Poté jednotlivé plátky vrátíme do vypečené šťávy a v troubě ohřejeme.