Zeleninová směs ve woku s tofu
Suroviny
- 200 g Pórek
 - 200 g Sýr sójový - Tofu
 - 200 g Paprika červená
 - 200 g Hrachové lusky
 - 200 g Zelí čínské
 - 200 g Fazolové výhonky
 - 200 g Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
 - 150 ml Vývar zeleninový
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Zázvor celý
 - 3 ks Šalotka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 polévková lžíce Ucho Jidášovo
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0.7 mg
 - Draslík 921 mg
 - Vláknina 12962.2 mg
 - Vitamín A 12962.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 130 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme cca 20 min. louhovat. Mezitím smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, sezamovým olejem a vývarem. Sýr nakrájíme na malé kostky. Zeleninu omyjeme, očistíme, případně oloupeme. Zelí a papriku nasekáme na nudličky, pórek nakrájíme na kolečka, hrachové lusky přepůlíme, kukuřičné klásky scedíme, necháme okapat a rozpůlíme. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a najemno nakrájíme. Chilli papričku očistíme a nasekáme na kroužky.
 - 
                                2
Rozpálíme wok, vlijeme podzemnicový olej a orestujeme na něm nejprve ze všech stran tofu. Vyjmeme a odložíme. Ve zbytku tuku za stálého míchání osmahneme zázvor, česnek, šalotku a chilli. Přidáme papriku, pórek, na kousky nakrájené houby a cca 3 min. smažíme.
 - 
                                3
Nakonec vmícháme zelí, hrachové lusky, celé výhonky, kukuřičky. Vrátíme zpět tofu a restujeme ještě cca 2 min. Přilijeme směs omáčky a vína, promícháme, dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.