Plátky krkovice dušené na pivu
Suroviny
- 700 g Vepřová krkovička
 - 2 krajíc Chléb celozrnný žitný
 - 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 178.5 mg
 - Draslík 74.6 mg
 - Vláknina 1791.1 mg
 - Vitamín A 1791.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krkovici vykostíme, nakrájíme na čtyři plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno, chleba na kostky a v misce namočíme do 100 ml piva.
 - 
                                2
Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme z obou stran. Poté podlijeme zbylým pivem a pod poklicí dusíme. Občas maso obrátíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je na talíř, do omáčky vmícháme namočený chleba i s pivem, provaříme, až omáčka zhoustne. Poté do ní vrátíme maso, přidáme kapary, které jsme osmažili na másle, prohřejeme a podáváme.