Kořeněné nudle se zeleninou
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 20 g Kari koření
 - 20 g Zázvor celý
 - 100 g Cibulka jarní
 - 100 g Paprika červená
 - 120 g Fazolové klíčky
 - 120 g Hrachové lusky
 - 250 g Nudle vlasové
 - 10 g Škrob jemný kukuřičný gustin
 - 20 ml Olej olivový
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 20 ml Olej sezamový
 - 20 ml Víno rýžové čínské
 - 1 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 269.8 mg
 - Vláknina 7708.3 mg
 - Vitamín A 7708.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlasové nudle namočíme na 20 minut do horké vody, aby změkly, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájený česnek, zázvor a jarní cibulku, opékáme, až zelenina začne vonět. Přidáme kari, cibuli na kolečka, proužky mrkve a papriky a za občasného promíchání opékáme asi 4 minuty, dokud zelenina nezačne měknout. V misce smícháme vývar, sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, rýžové víno a škrob. Směs vlijeme na pánev a přivedeme k varu na 2 minuty. Přihodíme hrachové lusky, fazolové klíčky a nudle a směs asi 2 minuty prohříváme, aby byla horká. Rozdělíme do misek a servírujeme.