Pečené jehněčí kotlety s lesními plody ve vodce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 114 mg
 - Draslík 429.3 mg
 - Vláknina 8798.8 mg
 - Vitamín A 8798.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200C.
 - 
                                2
Mezitím maso potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Dáme na plech a pečeme asi 25minut. Poté zakryjeme alobalem a necháme 5min odpočívat.
 - 
                                4
Maliny rozmixujeme, zahřejeme v kastrůlku a přilijeme vodku.
 - 
                                5
Hráškové lusky spaříme na cedníku vroucí vodou a ihned zchladíme. Takto zůstane hrášek zelený.
 - 
                                6
Hotové maso rozdělíme na talíře, podáváme s trochou malinové omáčky a dozdobené hráškem.