Kuře s rýží na španělský způsob
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 0.5 l Vývar drůbeží
 - 25 dkg Hrášek mražený
 - 15 dkg Párky jemné
 - 30 dkg Rýže loupaná
 - 40 dkg Kuřecí maso vařené
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 528 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 9.6 mg
 - Draslík 196 mg
 - Vláknina 9249.6 mg
 - Vitamín A 9249.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi rozpustíme máslo a olej. Cibuli restujeme dozlatova, přisypeme propláchnutou a okapanou rýži a restujeme cca 5 min. Přidáme papriku nakrájenou na proužky. Zalijeme drůbežím vývarem a vaříme 15 minut. Občas promícháme.
 - 
                                2
Přidáme hrášek, párek nakrájený na silné plátky a vařené kuřecí maso. Vaříme dalších 10 - 15 minut, dokud se vývar nevstřebá.
 - 
                                3
Osolíme a opepříme cayenským pepřem. Ozdobíme petrželovou natí a podáváme.