Špagety s hlívou ústřičnou a čínským zelím
Suroviny
- 200 g Hlíva ústřičná
 - 150 g Zelí čínské
 - 750 g Vepřové maso mleté
 - 200 g Špagety
 - 400 g Bambusové výhonky konzervované
 - 150 g Hrášek mražený
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 3 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Olej sójový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 0.5 polévková lžíce Pepř bílý
 - 3 polévková lžíce Kukuřice sladká v nálevu
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 390 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 589.2 mg
 - Vláknina 4802.3 mg
 - Vitamín A 4802.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlívu ústřičnou dobře očistíme, omyjeme, tvrdší spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na plátky široké 2 cm.
 - 
                                2
Čínské zelí očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Oloupaný česnek se zázvorem nakrájíme na tenké plátky. Cibule omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Konzervované bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
V hrnci si uvaříme ve vyšším hrnci vodu. Přidáme do ní lžičku soli a lžíci olivového oleje. Do vařící vody vložíme špagety a podle návodu je uvaříme na skus. Uvařené scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Vrátíme je do hrnce a uchováme teplé.
 - 
                                4
V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, na něm restujeme mleté maso, které ochutíme lžící sojové omáčky, černým pepřem a kmínem. Smažíme přibližně přibližně 4-6 minut. Když je maso měkké, křupavé, vyjmeme ho z pánve.
 - 
                                5
V jiné, hluboké pánvi si rozpálíme sójový olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme zázvor s česnekem, promícháme, pak přidáme hlívu ústřičnou a za stálého míchání ji smažíme 2-3 minuty. Přidáme k ní cukrový hrášek s okapanou kukuřicí, bambusové výhonky, čínské zelí, promícháme a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Směs dochutíme 1 lžící sójové omáčky, bílým pepřem a podle chuti solí.
 - 
                                6
Všechny připravené ingredience - mleté maso a hlívu se zeleninou přidáme ke špagetám, promícháme a podáváme.