Polévka ze zeleninových zbytků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1105 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 474 mg
 - Vláknina 7890 mg
 - Vitamín A 7890 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vyškvařené slanině na kostičky osmahneme cibuli nadrobno. Přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Vmícháme papriku a prolisovaný česnek a podlijeme trochou vody. Vsypeme oloupané brambory nakrájené na kostičky, zalijeme 1.5 l vody, osolíme a necháme vařit asi 10 minut, až brambory změknou. Do vývaru přidáme zbytky leča a okapané flíčky, které jsme uvařili podle návodu. Dochutíme polévkovým kořením.