Plamenné skopové kari
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 500 g Skopové maso přední
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Tabasco
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 191 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 115 mg
 - Draslík 579.9 mg
 - Vláknina 3171.7 mg
 - Vitamín A 3171.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Feferony nakrájíme nadrobno a se vším kořením přidáme do kastrolu k cibuli.
 - 
                                2
Krátce podusíme, vložíme maso, osolíme a na mírném ohni dusíme do změknutí. Těsně před koncem ochutíme tabascem a citronovou šťávou.