Bulharský kotlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 597 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 14.3 mg
 - Draslík 1051.5 mg
 - Vláknina 11905 mg
 - Vitamín A 11905 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.9 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plec kuchyňsky upravíme, nakrájíme na větší kostky, přelijeme vařící vodou, osolíme, opepříme a zvolna vaříme do poloměkka. Vložíme oloupané, na kostky na krájené brambory a pokračujeme ve vaření 15 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme nasekaný čerstvý špenát, zahustíme paprikovou jíškou,(kterou připravíme z tuku, mouky a papriky) zamícháme, podle potřeby naředíme, dovaříme doměkka. Na závěr přidáme citronovou šťávou.