Bramborový salát se slaninou a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 658 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 91.2 mg
 - Draslík 98.1 mg
 - Vláknina 3105 mg
 - Vitamín A 3105 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nové brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory zchladíme a i se slupkou nakrájíme na plátky, vejce zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme také na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. Petrželku posekáme na jemno.
 - 
                                2
V pánvi roztavíme máslo, přisypeme slaninu s cibulí a krátce orestujeme. Vsypeme do salátové mísy, přidáme vejce, brambory, petrželku, kapary, osolíme a opepříme. Olej smícháme s vinným octem a přimícháme do salátu.
 - 
                                3
Salát podáváme vychlazený.