Zeleninová pochoutka z Baleár
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 507.5 mg
 - Vláknina 8530 mg
 - Vitamín A 8530 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu omyjeme. Lilek nakrájíme na tenké plátky, žlutou i červenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké proužky, rajčata rozkrájíme na tenké lodičky, cuketu na plátky. Také oloupané stroužky česneku krájíme na plátky. Brambory oloupeme a také pokrájíme na tenčí plátky.
 - 
                                2
Přichystáme vyšší silnostěnnou pánev, do které vlijeme dvě lžíce olivového oleje a restujeme zeleninu. Nejprve na olej vložíme pokrájené brambory, jakmile plátky začnou zlátnout, přidáme paprikové proužky, až i ty změknou, vložíme lilek, cuketu a česnek. Úplně nakonec do restované zeleninové směsi přidáme rajčata. Podle chuti osolíme. Můžeme podávat před hlavním jídlem jako zeleninový předkrm nebo jako lehké jídlo bez masa, doplněné vhodným pečivem.