Dýňový salát s cuketou, cibulí a pórkem
Suroviny
- 800 g Dýně
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 4 ks Cuketa
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Pórek
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 4 mg
 - Draslík 591.1 mg
 - Vláknina 5930.8 mg
 - Vitamín A 5930.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni a cuketu omyjeme a osušíme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a odstraníme vnitřní vlákna. Dýni nakrájíme na tenké plátky i s kůrou. Cuketu nakrájíme na plátky silné asi 7 mm. Cibuli a pórek očistíme, omyjeme a tence nakrájíme. Oloupaný česnek (2 stroužky) posekáme nadrobno.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a postupně restujeme plátky dýně a cukety spolu s česnekem. (Postupně přidáváme podle potřeby olej.) Orestované plátky osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem 4 barev. Vyjmeme je a rozložme na velkou mísu. Na zbylý omastek přidáme máslo, na něm orestujeme dorůžova cibuli s pórkem. Zeleninu vyjmeme z omastku, ozdobíme jí cuketu s dýní.
 - 
                                3
Omyjeme kopr s bazalkou a drobně je pokrájíme. Česnek utřeme.
 - 
                                4
Do misky dáme ocet, bylinky, česnek, sůl a pepř. Promíchaným dresingem přelijeme všechnu zeleninu, překryjeme ji potravinářskou fólií a necháme 1 hodinu odležet.