Japonský recept na Udon nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 891 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 252.1 mg
 - Vláknina 11989.5 mg
 - Vitamín A 11989.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Do vřící vody vsypeme nudle a necháme je ve vodě dvě minuty. Potom je scedíme a necháme okapat. Srdíčka artyčoků nakrájíme na větší kousky a mandle na silnější nudle.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené artyčoky a mandle. Vše chvilku restujeme. Přidáme nakrájené mango, zamícháme, přilijeme soba omáčku, zase promícháme a pánev stáhneme z ohně. Do směsi vmícháme okapané nudle, důkladně promícháme. Hotové jídlo podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, soba omáčkou a nasekanými chilli papričkami. Ještě jednou promícháme, nudle rozdělíme podle porci na talíře a ihned podáváme.