Jehněčí na česneku s kuskusem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 300 g Kuskus
 - 50 g Česnek medvědí
 - 50 g Česnek medvědí
 - 300 ml Víno bílé
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 kg Jehněčí krkovice
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1208 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 1520.2 mg
 - Vláknina 22740.5 mg
 - Vitamín A 22740.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z jehněte pokrájíme na menší kousky a osolíme. Potřeme ho olivovým olejem. Připravíme zapékací misku, do které vložíme kousky masa. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a medvědí česnek nasekáme. Obojí přidáme k jehněčím kouskům, vše zalijeme bílým vínem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací mísu s masem vložíme do trouby a pečeme 60 minut. Oškrábeme mrkev, omyjeme cuketu, lilek, celer a rajčata. Přidáme k masu. Podle potřeby podléváme vodou a vínem a pečeme přikryté poklicí, dokud maso nezměkne. Krátce před dopečením odkryjeme poklici, aby se na masu udělala křupavá kůrka. Péci můžeme také velmi pozvolna na 100 °C, potom bude maso hotové po pěti hodinách pečení.
 - 
                                2
Kuskus povaříme ve vodě. Mrkev a petržel oškrábeme a nastrouháme na struhadle na hoblinky. Ty restujeme na másle. Kuskus promícháme a přidáme k němu orestovanou zeleninu a nasekaný medvědí česnek. Zakapeme olivovým olejem.