Malostranské vepřové kotlety se šunkou a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 406.5 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šunku a slaninu nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji najemno.
 - 
                                2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, na několika místech nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm z obou stran prudce orestujeme. Pak je podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme, až jsou měkké. V průběhu dušení kotlety obrátíme, podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                4
Měkké kotlety vyjmeme z pánve a ve šťávě orestujeme nakrájenou cibuli, šunku a slaninu.
 - 
                                5
Kotlety dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně směs z pánve a podáváme. Vhodnou přílohou jsou například bramboráčky.