Dudácká kapsa z Domažlic
Suroviny
- 200 g Vepřový bok uzený
 - 700 g Vepřová kýta
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 1.5 dl Bujón houbový
 - 0.5 dl Olej slunečnicový
 - 1.5 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 1179 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 141.1 mg
 - Draslík 881.3 mg
 - Vláknina 2889 mg
 - Vitamín A 2889 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme na 4 silné plátky. Každý plátek z jedné strany nařízneme tak, že utvoříme hlubokou "kapsu". Očistíme 3 cibule, jednu nakrájíme na 4 silnější kolečka, dvě pokrájíme nadrobno a odložíme do misky. "Kapsy" zevnitř potřeme hořčicí a vložíme dovnitř plátek uzeného libovějšího bůčku a kolečko cibule. "Kapsy" uzavřeme párátky, osolíme a hustě posypeme steakovým kořením z každé strany.
 - 
                                2
V hlubší větší pánvi rozpálíme olej a "kapsy" z každé strany orestujeme dozlatova. Když je maso měkké, vyjmeme ho z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplé. Na omastek dáme pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova. Poprášíme moukou, promícháme, přidáme houbový bujón, povaříme asi 6 minut. Přimícháme kečup, šťávu necháme přejít varem. Přecedíme ji přes síto do rendlíku.
 - 
                                3
Vepřové dudácké kapsy dáme na talíře, polijeme šťávou a servírujeme.