Salát z kachních prsou
Suroviny
- 500 g Kachní prsa
 - 80 g Čočka červená
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 100 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Čaj černý
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Salát kadeřavý
 - 1 ks Salát Polníček
 - 4 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 - 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
 - 0.17 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 747 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 192.7 mg
 - Draslík 1377.9 mg
 - Vláknina 14763.5 mg
 - Vitamín A 14763.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchneme kachní prsa, osušíme je a vetřeme do nich sůl. Necháme přes noc v chladu uležet.
 - 
                                2
Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kachní prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kachní prsa na mřížce prokuřovat ještě asi 20 minut.
 - 
                                3
Prsa vyndáme a na kůži je nakrojíme do mřížky. Připravíme si pánev, na kterou vlijeme olej a prsa na něj vložíme nejprve kůží dolů. Opékáme zprudka 5 minut, pak prsa obrátíme, ztlumíme plamen a ještě 10 minut dopečeme. Vyndáme prsa z pánve a do jejich kůže zatřeme omáčku Hoisin. Odložíme na 10 minut stranou a necháme maso odležet.
 - 
                                4
Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a uvaříme v ní doměkka čočku. Pak vodu scedíme a čočku necháme v sítu okapat.
 - 
                                5
Opláchneme polníček a hlávkový a kadeřavý salát a z každého odlomíme několik listů. Necháme listy okapat a pak je rozložíme do mísy. Omyjeme cherry rajčata a rozpůlíme je. Do mísy rozložíme čočku a půlky rajčat.
 - 
                                6
V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, balzamikový a vinný ocet, olivový olej a vše opepříme. Zálivkou přelijeme půlky rajčat a čočku.
 - 
                                7
Nakonec kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na salát.