Kuře Granada
Suroviny
- 100 g Játra kuřecí
 - 750 g Kuřecí prsa
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka pšeničná hrubá
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 400 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Víno portské
 - 120 ml Olej rostlinný
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1121 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 894 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 457.8 mg
 - Draslík 835.5 mg
 - Vláknina 2466.3 mg
 - Vitamín A 2466.3 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do horkého mléka se lžičkou soli přidáme 40 g másla a tenkým praménkem přisypeme hrubou mouku. Za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku a na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.
 - 
                                2
Potom postupně vmícháme vejce. Pomocí lžíce vykrajujeme noky a zavaříme je do vařící vody s lžičkou soli. Vaříme asi 5 minut.
 - 
                                3
Uvařené noky necháme okapat a udržujeme je v teple.
 - 
                                4
Čtyři kuřecí prsní řízky naklepeme a osolíme. Kuřecí játra rozkrájíme na kousky a opepříme.
 - 
                                5
Připravené kuřecí plátky v rozehřátém oleji na pánvi asi za 10-12 minut dozlatova opečeme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple. Na pánvi potom rozehřejeme máslo, játra na něm osmažíme a hotová přidáme k opečenému kuřeti.
 - 
                                6
Do pánve přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme portským vínem, přidáme šlehačku a vše svaříme na hustou omáčku.
 - 
                                7
Na ohřáté talíře rozdělíme máslové noky, přidáme opečené kuřecí plátky, na ně navrstvíme opečené kousky jater a přelijeme smetanovo-vinnou omáčkou.