Tygří krevety grilované na citronové trávě a česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1862.7 mg
 - Vláknina 2455 mg
 - Vitamín A 2455 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety očistíme, odstraníme z nich měkké lastury. Po hřbetě je zlehka nařízneme a zbavíme střívka. Středem propíchneme ostrým nožem a protneme stébly citronové trávy. Osolíme dle chuti. V pánvi rozpálíme olej a krevety společně s česnekem nakrájeným na plátky zprudka orestujeme.
 - 
                                2
Přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou, přidáme bylinkové máslo a cca 3 minuty dopečeme v troubě rozehřáté na 180 °C. Poté rozdělíme na talíře, zalijeme vypečenou šťávou a podáváme.