Jehněčí panenka pečená v bylinkové krustě
Suroviny
- 600 g Jehněčí maso
 - 50 g Máslo bylinkové
 - 100 g Hrachové lusky
 - 100 g Chřest zelený
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Rajčata
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 plátek Chléb toastový
 - 0.02 dl Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 181 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 123.3 mg
 - Draslík 186.4 mg
 - Vláknina 3385.3 mg
 - Vitamín A 3385.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1429.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso očistíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka po všech stranách opečeme. Bylinkovou krustu připravíme tak, že toastový chléb najemno nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem. Maso ve směsi důkladně obalíme, vložíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180°C pečeme s bylinkovým máslem cca 5-6 minut.
 - 
                                2
Mezitím povaříme ve vodě ochucené solí a máslem hráškové lusky a chřest. Cuketu nakrájíme a smícháme s povařenou zeleninou, loupanými plátky rajčat a olivami. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme.
 - 
                                3
Maso i se zeleninou rozdělíme na talíře, zakápneme balsamicem a ihned podáváme.