Tuňákové krůtí nudličky
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
 - 180 g Tuňák v oleji
 - 50 g Petržel - nať
 - 150 g Hrachové lusky
 - 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Kapary
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Sardelové řezy
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1570 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 159.3 mg
 - Draslík 906.4 mg
 - Vláknina 3929.5 mg
 - Vitamín A 3929.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.5 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je a pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Do kastrolu vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj nudličky a zprudka je orestujeme. Potom je vyjmeme z kastrolu.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a vložíme ji do kastrolu. Přidáme na ni tuňáka, kterého jsme nechali okapat, přidáme také nakrájené sardelové řezy. Vmícháme kapary a zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a potom ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.
 - 
                                4
Nakonec přidáme orestované krůtí nudličky a hráškové lusky. Vše jen prohřejeme. Zasypeme petrželkou a podáváme.