Obložený chleba s vepřovým, cibulkou a dresinkem
Suroviny
- 100 g Okurky nakládané
 - 80 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 600 g Vepřová plec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Cibule lahůdková
 - 8 plátek Chléb slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Hořčice
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1.41 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 599 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 487.9 mg
 - Vláknina 12781.6 mg
 - Vitamín A 12781.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce si rozmícháme dijonskou ostrou hořčici s majonézou Hellmanns. Vepřovou plec omyjeme, osušíme, odkrojíme tučnější části a přes vlákno nakrájíme 4 větší plátky, silné asi 1.5 cm. Plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a přes igelitový sáček je pěstí mírně naklepeme. Očištěné 3 lahůdkové cibule a 1 velkou obyčejnou cibuli nakrájíme na kolečka. Z omytého tymiánu otrháme drobné lístky. Sladkokyselé nakládané okurky (2 ks) šikmo nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Ve větší pánvi na 3 lžících olivového oleje a lžíci másla cibuli s tymiánem zpěníme, a když začne zlátnout, vyjmeme ji a odložíme do misky. Do omastku přidáme další 3 lžíce oleje. Maso restujeme z každé strany 3-4 minuty dozlatova.
 - 
                                3
Krajíce chleba potřeme majonézou s hořčicí, na ně rozložíme plátky sýru a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Chleba rozpečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 10 minut, jen do doby, až se nám sýr roztaví. Na sýr rozložíme plátky okurek, 1/2 osmažené cibule, restované maso, 2/2 osmažené cibule a hned teplé podáváme.