Humrový olej
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 59.4 mg
 - Draslík 484.7 mg
 - Vláknina 9790 mg
 - Vitamín A 9790 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na přípravu oleje použijeme nejlépe humrové schránky, případně zbytky po oloupání krevet. Vše rozmělníme na jemné kousky, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme suché schránky, nadrobno nasekanou cibuli, strouhaný zázvor, ochutíme solí a restujeme zvolna cca 10 minut.
 - 
                                2
Poté přisypeme papriku, znovu krátce orestujeme jen tak, aby paprika nezhořkla, zalijeme vodou a za stálého míchání zahříváme, až se voda odpaří. Odstavíme, odložíme na chladné místo, necháme 2 dny marinovat. Přes jemné plátno scedíme do lahviček, uzavřeme a zamrazíme.