Hovězí vývar s karamelovým zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 967 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 311.4 mg
 - Vláknina 4441.3 mg
 - Vitamín A 4441.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou hlávku zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na tenké nudličky. V hrnci si rozpustíme máslo, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, které za stálého míchání orestujeme do zlatohněda.
 - 
                                2
Poté přilijeme horký hovězí vývar. Polévku krátce povaříme, dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Polévku vaříme pomalu dalších 10-15 minut a podáváme.