Gruzínská hovězí roštěná
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 80 g Cibule
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 400 ml Hovězí vývar základní
 - 150 ml Víno červené
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 ks Citrony
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 2794 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 713.1 mg
 - Vláknina 7330.5 mg
 - Vitamín A 7330.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hovězího roštěnce nakrájíme 4 plátky, které naklepeme a okraje nařízneme, nastrouháme cibuli a na kostičky nakrájíme sterilované okurky.
 - 
                                2
V kastrole rozpálíme olej, na něm prudce z obou stran opečeme osolené plátky masa. Maso přendáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Do oleje přidáme nastrouhanou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme horkým hovězím vývarem, přidáme kečup, worcesterskou omáčku a nakrájené okurky, prolisovaný česnek, osolíme, zalijeme červeným vínem, dobře promícháme a krátce podusíme.
 - 
                                3
Hotovou roštěnou přelijeme omáčkou, porce podáváme ozdobené 1/4 malého citronu a sekanou petrželkou.