Restované brambůrky s koriandrem a sezamem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 796 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 293.7 mg
 - Vláknina 9780 mg
 - Vitamín A 9780 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé nové brambůrky pečlivě omyjeme a očistíme kartáčkem na zeleninu, vložíme do hrnce, osolíme, přilijeme vodu a zvolna vaříme asi 25 minut do měkka. Vodu slijeme, brambůrky necháme oschnout.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme brambůrky, sezam, koriandr a restujeme. Když se brambůrky obalí semínky, zlehka je obrátáme.
 - 
                                3
Brambůrky upravíme na servírovací mísu, pokapeme máslem z pánve a podáváme.