Restované brambůrky s kmínem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 805 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 28.6 mg
 - Draslík 226.8 mg
 - Vláknina 7957.5 mg
 - Vitamín A 7957.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, opláchneme, celé vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 25 minut do měkka. Slijeme, brambůrky oloupeme, celé vložíme do pánve s rozehřátým máslem a ze všech stran orestujeme. Přisypeme kmín, ještě krátce orestujeme, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a velmi zvolna dusíme 5 minut.
 - 
                                2
Brambůrky upravíme na servírovací mísu a podáváme.