Osso buco - telecí morková kost
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 858 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 255.5 mg
 - Vláknina 1303 mg
 - Vitamín A 1303 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kosti s morkem (nejlépe lýtkové) po obou stranách osolíme a zlehka obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm restujeme po obou stranách. Dbáme, abychom maso nikde nepropíchli, vytekla by šťáva.
 - 
                                3
K opečenému masu přidáme nasekanou cibuli, trochu vývaru a ještě chvíli restujeme. Přilijeme víno a necháme je odpařit. Znovu přilijeme trochu vývaru. Pod pokličkou vše dusíme 1-1,5 hodiny.
 - 
                                4
K měkkému masu přidáme jemně nakrájený česnek, citronovou kůru a petržel i s natí. Vše promícháme a necháme do podávání odpočinout.