Jednoduchý hráškový krém Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 810 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 119 mg
 - Draslík 391.7 mg
 - Vláknina 20230 mg
 - Vitamín A 20230 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme jen aby cibulka nezhnědla. Zalijeme vodou a přidáme bujón.
 - 
                                2
Polévku přivedeme k varu, dále vaříme na mírném ohni asi 8 minut a potom tyčovým mixérem rozmixujeme do krémové konzistence.
 - 
                                3
Přidáme druhou polovinu hrášku a smetanu a necháme ještě asi 8 - 10 minut provařit.