Rychlé hovězí svíčkové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 620 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 85.4 mg
 - Draslík 702.2 mg
 - Vláknina 18333.2 mg
 - Vitamín A 18333.2 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý a osušený špalíček hovězí svíčkové (dobře odleželé) nakrájíme na špalíčky silné 4-5cm. Roztlučeme je trochu pěstí, upravíme je do kulatějšího tvaru a obalíme dlouhým proužkem slaniny, který můžeme přichytit párátkem. Špalíčky masa z každé strany osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
 - 
                                2
Těžší litinovou pánev pořádně rozehřejeme, po dně rozetřeme 1 lžíci oleje a bifteky zprudka orestujeme, z každé strany po 1 minutě - takto získáme "krvavé bifteky". Opravdu je důležité, aby byla pánev dobře rozehřátá.
 - 
                                3
Hotové bifteky vyjmeme z pánve, necháme je 1-2 minuty odpočinout, odebereme párátka a můžeme servírovat.