Vepřové plátky s plněnými bramborami
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 100 g Sýr Čedar
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Brokolice
 - 2 ks Bílá cibulka
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.94 plátek Vepřové kotlety
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel nať sušená
 - 2 polévková lžíce Smetana kysaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 428 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 34.9 mg
 - Draslík 888.3 mg
 - Vláknina 12322.8 mg
 - Vitamín A 12322.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 124.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velké brambory omyjeme, osušíme a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme do měkka zhruba 45 minut. Poté je necháme vychladnout.
 - 
                                2
V mezičase na rozpáleném oleji rozpustíme slaninu nakrájenou na kostičky, česnek a bílé části cibulek nakrájené na drobno.
 - 
                                3
Vystydlé brambory podélně rozkrojíme a pomocí lžíce vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vydlabanou dužninu smícháme s osmaženou směsí slaniny, přimícháme jemně nakrájenou cibulkovou nať, kysanou smetanu, drobně posekanou petrželovou nať a polovinu jemně ustrouhaného sýra. Směs osolíme, opepříme, naplníme jí vydlabané brambory a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Plněné brambory položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod grilem předehřátým na 280 °C grilujeme zhruba 5 minut.
 - 
                                4
Mezitím omyté, opláchnuté a osušené plátky masa osolíme, opepříme, pokapeme z obou stran olejem a na grilovací pánvi prudce opečeme z obou stran.
 - 
                                5
Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vroucí vodě vaříme asi 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a zakapeme olejem.