Losos s cuketovým ragú
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Víno bílé
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Citrony
 - 1 ks Cuketa
 - 4 ks Losos - filety
 - 2 ks Tymián čerstvý
 - 8 ks Rajčata Cherry
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 1350.7 mg
 - Vláknina 9761.5 mg
 - Vitamín A 9761.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na ragú omyjeme cuketu, odkrojíme špičky, rozpůlíme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme, bazalku opláchneme a lístky nakrájíme na hrubo.
 - 
                                2
Plátky cukety osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opékáme spolu s plátky česneku. Poté podlijeme vínem, necháme odvařit a přidáme rajčátka a bazalku. Na závěr vmícháme máslo a nechám ho rozpustit.
 - 
                                3
Na lososa připravíme porce lososa bez kůže, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky, větvičky tymiánu opláchneme.
 - 
                                4
Na rozpáleném oleji z jedné strany opečeme lososa, přidáme česnek a tymián. Poté filety opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a necháme lososa „dojít“. Dbáme, aby nebyl příliš opečený, aby nebyl vysušený.
 - 
                                5
Lososa před podáváním zakapeme citronovou šťávou a položíme na porci ragú.