Chutná žampionová snídaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 665 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 490.7 mg
 - Draslík 938.7 mg
 - Vláknina 9577.9 mg
 - Vitamín A 9577.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na tenké nudličky. V rendlíku přivedeme vodu do varu, vložíme do ní vejce a uvaříme je na polotvrdo, vaříme je podle velikosti 5-6 minut. Pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. 4ks zralých sherry rajčátek omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
 - 
                                2
Ve větší teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme pórek, ten vařečkou posuneme k okraji pánve a na omastek dáme nakrájené žampióny. Zprudka je z každé strany dozlatova orestujeme, zároveň mícháme a restujeme i pórek. Pánev odstavíme z plotny, žampiony osolíme, posypeme drceným kmínem a bílým pepřem.
 - 
                                3
Na střed talířú rozdělíme žampióny s pórkem, dokola je obložíme pokrájenými vejci a cherry rajčátky. Vejce ochutíme solí a červenou paprikou.