Krůtí zeleninová pánev
Suroviny
- 200 g Krůtí prsa
 - 100 g Rýže loupaná
 - 80 g Bílá cibulka
 - 1 kávová lžička Olej sójový
 - 1 kávová lžička Vývar zeleninový
 - 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Pórek
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Kurkuma
 - 2 špetka Petržel - nať
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Potravinářský škrob
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 451 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 103 g
 - Cholesterol 65 mg
 - Draslík 1186.2 mg
 - Vláknina 25396.3 mg
 - Vitamín A 25396.3 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 181 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme krůtí řízek na hrubší nudličky. Oloupeme česnek a protlačíme ho přes lis. Smícháme sojový olej se škrobem a sojovou omáčkou a tuto marinádu promícháme s krůtím masem a česnekem. Asi 30 minut necháme uležet.
 - 
                                2
V zeleninovém vývaru vaříme rýži 30-45 minut. Během vaření omyjeme a očistíme zeleninu a pokrájíme ji na proužky. Omytou a okapanou petržel nasekáme najemno.
 - 
                                3
Rozpálíme teflonovou pánev bez tuku a prudce na ní osmahneme dobře okapané krůtí nudličky. Vytáhneme a odložíme do tepla. Na zbývajícím tuku podusíme kousky zeleniny, dochutíme kořením a zalijeme sojovou omáčkou.
 - 
                                4
Krůtí nudličky podáváme s uvařenou přírodní rýží a dušenou zeleninou, posypané petrželkou.