Salát s restovanou hlívou ústřičnou
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 1 kávová lžička Balsamico ocet
 - 6 ks Rajčata Cherry
 - 0.25 ks Salát Rosso
 - 0.25 ks Salát listový Dubáček
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 500 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 13.2 mg
 - Draslík 556 mg
 - Vláknina 4535.7 mg
 - Vitamín A 4535.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěné a omyté hlívy ústřičné odkrojíme tvrdé spodní části, pak hlívu nakrájíme na tenké nudličky. Očistíme si stroužek česneku a pokrájíme ho nadrobno. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, pak je potrhané poklademe do mísy. Omytá zralá cherry rajčátka (červená i žlutá) pokrájíme na poloviny a přidáme je k salátu.
 - 
                                3
V dobře rozehřáté pánvi si rozpálíme olej, dáme na něj pokrájenou hlívu a téměř za stálého míchání restujeme téměř dozlatova. Jakmile začne mít hlíva zlatavou barvu, přidáme pokrájený česnek, sůl, pepř, petrželku a lžičku másla. Vše rychle promícháme, pokapeme balsamicem, znovu promícháme a hned pánev odstavíme z plotny.
 - 
                                4
Orestovanou hlívu i s omastkem přidáme do salátu, vše pokapeme lžičkou balsamica, promícháme a servírujeme.