Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem
Suroviny
- 120 g Cuketa
 - 100 g Těstoviny Fettuccine
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 ks Kedlubna
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Rajčata Cherry
 - 3 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Sýr Niva (Rokfór)
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1093 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 13.5 mg
 - Draslík 560.8 mg
 - Vláknina 25345.8 mg
 - Vitamín A 25345.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malou omytou cuketku pokrájíme podélně na dlouhé tenké plátky (nejlépe na struhadlu). Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky, stroužky česneku o oloupanou mladou kedlubnu na tenké plátky. Omyté cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Plísňový sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody se solí, vložíme do ní těstoviny fettuccine (široké nudle) a uvaříme je přesně podle návodu al dente - na skus.
 - 
                                3
Uvařené těstoviny scedíme, dáme je do mísy auchováme teplé.
 - 
                                4
V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme plátky česneku a cibulku. Jakmile začne růžovět, vyjmeme je opatrně bez omastku, dáme je k uvařeným nudlím. Na tom samém omastku orestujeme plátky cukety a kedlubny z každé strany dozlatova. poté zeleninu osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a přidáme i s omastkem k těstovinám. Ještě přidáme pokrájená rajčata, nastrouhaný sýr, vše zlehka promícháme a hned teplé podáváme.