Krůtí přírodní plátky v hořčičné omáčce
Suroviny
- 200 g Krůtí prsa
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
 - 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Smetana 6% (do kávy)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 411 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 67.9 mg
 - Draslík 291.7 mg
 - Vláknina 409.1 mg
 - Vitamín A 409.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme plátky silné přibližně 1-1.5cm. Pak je zlehka naklepeme. Krůtí prsa z každé strany osolíme, posypeme čersvě pomletým pepřem a obalíme je v hladké mouce. Ve smetaně rozmícháme hořčici a sójovou omáčku dohladka. Omytou petrželku drobně pokrájíme.
 - 
                                2
V hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme krůtí plátky dozlatova (nesmí být připálené). Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 5 minut. Přimícháme smetanu s hořčicí a dusíme dalších 10 minut.
 - 
                                3
Plátky masa dáme na talíře, polijeme je hořčičnou omáčkou, posypeme petrželkou a hned servírujeme.