Tuňák s těstovinami tagliatelle, olivami a rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Tuňák obecný
 - 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 300 g Těstoviny Tagliatelle
 - 300 ml Rajčatová šťáva
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 ks Šalotka
 - 1 hrst Olivy černé
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 0.5 polévková lžíce Sůl mořská
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1220 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 19 mg
 - Draslík 635.1 mg
 - Vláknina 6077.5 mg
 - Vitamín A 6077.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytého a osušeného tuňáka bez kůže pokrájíme na proužky. Připravíme si omáčku: očistíme si 2 šalotky, pokrájíme je nadrobno. V pánvi na rozpálenem oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní kousky tuňáka, posypeme ho pepřem, přidáme kapary a vše restujeme asi 5 minut. Pak přidáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, rajčatovou šťávu (omáčku), černé olivy, lístky bazalky, pokrájenou petrželku a vše krátce, asi 5 minut, povaříme. Podle chuti omáčku dosolíme, případně dochutíme cukrem.
 - 
                                2
Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní těstoviny tagliatelle (hodně široké nudle), promícháme a uvaříme je podle návodu al dente. Vaříme je pomalu přibližně 12 minut, podle druhu.
 - 
                                3
Uvařené těstoviny scedíme, necháme v sítu odkapat, vrátíme je do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme a podáváme.