Fettuccine s kuřecím masem a žampiony
Suroviny
- 400 g Těstoviny Fettuccine
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 35 g Sýr Parmezán
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 300 g Kuřecí prsa
 - 80 ml Víno bílé
 - 170 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Anglická slanina
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 916 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 899 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 119.1 mg
 - Draslík 723.1 mg
 - Vláknina 7962.3 mg
 - Vitamín A 7962.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitím nakrájíme kuřecí maso na nudličky a na rozpáleném oleji a másle cca 3min orestujeme dozlatova. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony, za občasného míchání krátce opečeme. Zalijeme vínem a zahříváme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.
 - 
                                3
Poté přidáme zakysanou smetanu, najemno nakrájené cibulky a přivedeme k varu. Zahustíme moukou smíchanou s vodou na hladkou kaši. Omáčku za stálého míchání ještě cca 2min provaříme, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Těstoviny vložíme zpět do hrnce, přelijeme omáčkou, při nízké teplotě zahřejeme. Rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem, dozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.